به گزارش خبرگزاری مهر ، فاطمه دانشور با حضور در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر لزوم همکاری این سازمان در اجرایی شدن طرح های جویندگان کار آفرینی تاکید کرد.
آموزش و مشاوره نیاز ماندگاری کارآفرینان
دانشور در این دیدار گفت: وقتی صحبت از توسعه کسب و کار می کنیم و انتظار داریم کار آفرینان بیشتری تربیت کنیم باید از فراهم بودن فضای کسب و کار صحبت کنیم. فضایی که در آن ایده پردازان یا طراحان دیده شود، آموزش های تخصصی و مشاوره به آنان در نظر گرفته شود ، مکان در اختیار انان قرار گیرد و شرایط برای سرمایه گزاری بخش خصوصی فراهم شود. از اینرو نیاز است تا ساز و کار مشخصی برای فعالیت کار آفرینان تعریف کرد و توسعه کارآفرینی در قشر جوان را در یک اکوسیستم دید و به تمام فاکتورهای تاثیرگذار در این اکوسیستم پرداخت.
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر ادامه داد: تعریف این اکو سیستم کاری است که در کشور های دیگر انجام می گیرد به ویژه آنکه بعد آموزش و مشاوره آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. یعنی وجود تسهیل گرانی که نوآفرینان را در این فضا همراهی می کنند.
وی افزود: دیدار ما با مسئولان سازمان فنی و حرفه ای کشور در همین راستا صورت گرفت به گونه ای که از ابزار های آموزشی در اختیار نهاد هایی مانند شهرداری قرار گیرد و افرادی که دارای طرح و ایده هستند با استفاده از ابزار های آموزشی بتوانند راه ورود به فضای کسب و کار را فرا گیرند.
دانشور تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که امروز ما با آن دست به گریبان هستیم نداشتن نگاه جامع در این خصوص است به گونه ای که ما یا آموزش را بدون سرمایه در اختنیار فرد می گزاریم و یا اینکه سرمایه یا وامی به شخص می دهیم که فاقد آموزش و مشاوره های لازم برای اجرایی شدن طرح خود است .
لزوم توجه به نخبگان مهارتی
وی در پایان خاطر نشان کرد: لزوم توجه به نخبگان مهارتی و ایجاد شرایط برای تمایل آنها به ورود به بازار کسب و کار با تقویت مهارت های کارآفرینی در این افراد یکی از مهمترین اقداماتی است که ما باید انجام دهیم. همچنین باید خاطر نشان کرد آنچه باعث توفیق کارآفرینان برجسته شده است در وهله اول سخت کوشی و پشتکار و استقامت آنان در برابر سختی هاست و نخبگان ما برای موفقیت در عرصه کارآفرینی باید این ویژگی را در خود تقویت کنند.
در این دیدار همچنین کوروش پرند رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه این سازمان توانسته مدل های موفقی برای حضور موثر کار آفرینان در عرصه فضای کسب و مار ارائه دهد گفت: برای فعالیت کار آفرینان باید اقدامات برنامه ریزی شده ای را در چند مرحله انجام دهیم.
وی ادامه داد: بازار سازی ، بازار یابی ،بسته بندی و برند سازی مواردی است که برای فعالیت یک کار آفرین مورد نیاز است اما قبل از اینکه به این اقدامات عمل شود طراحی ، تهیه مواد اولیه نیز دارای اهمیت خواهد بود.
پرند افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور علاوه بر اقدامات فوق یک سری آموزش تخصصی و یک سری آموزش نرم افزاری را نیز در دستور کار خود قرار داده تا کار آفرین بتواند بهتر در فضای کسب و کار وارد شود.
وی همچنین تصریح کرد: کنترل کیفیت کار توسط دستگاه های دولتی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که ما در راستای بهره وری بهتر از فعالیت کار آفرینان انجام می دهیم.
پرند خاطر نشان کرد: یکی از نقاط ضعف ما برقراری ارتباط بین کار آفرینان ، بخش خصوصی یا پشتیبان و دستگاه های حمایتی بوده که ما امروز توانسته ایم این ارتباط را برقرار کنیم. امروزبین سازمان بهزیستی ، معاونت اشتغال وزارت تعاون ، صندوق مهر امام رضا و بانک توسعه تعاون این هماهنگی برای پشتیبانی از طرح های افراد به وجود آمده است.
پرند همچنین ابراز کرد: در حال حاضر در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ساز و کار تشخیص نخبگان مهارتی به وجود آمده به گونه ای که در حال حاضر 1500 نخبه مهارتی را از طریق مسابقات مرتبط شناسایی کردیم .
وی در پایان یاد آور شد :ما باید بتوانیم از طریق ارائه مدل های موفق موجبات جلب توجه صاحبان ایده را فراهم کنیم تا آنها ابراز تمایل برای ارائه طرح های خود را داشته باشند همچنانکه مدل های اجرایی ما در 5 حوزه قالی بافی ، پوشاک، سنگ نیمه قیمتی و قیمتی ، داروهای گیاهی و بازار یابی توانسته این امکان را فراهم کند. در این مدل ها بودجه ای که داده می شود هدفمند خواهد بود.
نظر شما